Tiden går så fort..

....Man hinner inte med.. känns som man inte hinner göra en massa roliga saker med Anton. Ex. idag ville han att vi skulle stanna vid en lekplats på vägen hem, en lekplats som vi aldrig varit på, men jag hade verkligen inte tid, ok, då skulle vi ha promenad i skogen i stället, men inte ens det hinner man , vi kom hem strax efter fem o  har städat o lagat mat och bakat och tvättat. Maten är inte än färdig och kl e 19.40, dvs så hinner jag inte ut med Anton på promenad innan läggdags.

Känner mig som en dålig mamma, vi måste hitta på nåt roligt till helgen, bara måste hitta på nåt roligt denna helgen.. Hoppas på fint väder så får vi gå lite i skogen o plocka svamp och ha picnic :)

Det blir iallafall äppelpaj idag, det är väl något!?! :)

Håller på med Islam nu i skolan som sagt.. sista föreläsningen i morgon, men vi ska även besöka en moské och vi ska träffa en (tydligen) känd muslimsk man, den sista ska han hålla föredrag på Arena och som studenter  har vi rätt att gå in gratis.. jag e sugen men får se om jag kan skaffa barnvakt!

Snackade med Nico idag och jag har totalt missat ang. Indien resan, det är inte två veckor  utan 4 månader.. jag e så besviken för jag ville verkligen åka, men att vara utan Anton i 4 MÅNADER, hur ska det gå? Dessutom vem skulle ta hand om Anton (Mike jobbar ju som han gör). Jag e så sjukt mer besviken som sagt.. mer än vad folk fattar.. åhhhhh..

Carro, du får ta och ringa nån dag!!!
Mia ha det så gött på Cypern *miss U*

Nu ska jag gå och avsluta matlagningen!

Kram på er där ute!!

shopping!!

Har varit en del shopping den här månaden, så nu är man helt pank! :( Men fick en del bra grejer, främst uttnyttjade vi presentkorten vi fått på vårt bröllop.
Det blev en bokhylla på IKEA; vi kombinerade ihop den själva, skit snygg bistå bokhylla i svart/brunt men jävlar vilket jobb. Dessutom blev det lite glas, konst och japansk kockkniv och ölglas från DUKA , skönt att få göra fint här hemma..
har hänt endel saker den senaste tiden, tänker mkt på er berörda ,ni vet vilka ni är!

Mamma hade sin första föreläsning idag som ambassadör för regeringen. Mamma hatar att stå i centrum men hon fixade fint hörde jag. Jag är stolt över att hon kan visa att invandrare och kvinnor kan komma hur långt som helst!

Själv ska jag återgå till mina studier,just nu studerar vi ISLAM, det mesta visste jag redan men det är kul att få upprepning o det är alltid nåt nytt man lär sig. Vi fick reda på idag lite om historien (en man jag ej minns vid namn) som kämpade för att alla skulle ha rätt till sin religion, själv var han muslim men ville att alla skulle få vara fri med den religionen de ville. För att leda sitt folk gifte han sig med en kvinna ifrån varje religon :) En kristen, buddist osv osv :)

Nej är tråkig idag.. ska återgå till studierna.
kram på er alla!!

.........





Vi skriver våra egna dödsdomar....

Tänker på er båda! Ni vet vem Ni är!... och DU vet  vad jag menar!!





Bekasmegyer in my heart!!

Snubblade över videon av ett misstag, detta är området jag växte upp i, nostalgi på högstsa nivå, de har filmat lángos stället jag brukar käka vid, marknaden  jag brukar shoppa vid, ställena man brukade hänga på osv osv..

this is the shit!!
(musiken suger dock, även om de sjunger om kära bekasmegyer)


skum dag..

Med darrande ben tog hon sitt första steg mot högre höjder. Hon kände yrsel när hon tittade ner mot avgrunden men fortsatte trots allt sin väg uppåt. På ostadigt underlag for hennes väg, hon klättrade och klättrade, tills hon fann den stackars övergivna flickan.. där.. ensam.. skrikandes på hjälp. Och hon sträckte sig upp och räddade henne...

OK, riktigt så var det inte, men nästan... Tjejen med de darrande benen var jag, flickan i nöd var får kattflicka och höjden var fjärde steget på en stege. Och räddningen var inte lika fager som skrivet, det var mer jag som slet ner henne, livrädd och en skit sur katt.

Ni förstår att min kära katt hade klättrat upp i ett träd och kunde ej komma ner, Mike låg och sov i godans ro, och jag är LIVRÄDD för höjder. Men till sist fann jag inget annat val än att klättra upp på stegjäveln. och eftersom jag inte vågade högre upp än fjärde steget så fick jag slita ner henne, inte alls omtyckt::)

Men ner kom hon..

Idag har jag och Anton varit på svampfärd, på vägen t ill förskolan gick vi runt och tittade på svampar o anton har börjat lära sig vilka svampar som är farliga och ej.

Något skumt som hände idag var efter jag hämtat anton..vi var och kollade kläder på torget o mannen ifråga tyckte jag skulle prova dem i provrummet. Jag har egentligen en policy, som funkar ganska bra, och det är att ej gå in i främmande mäns skåpbilar men jag ville verkligen ha dessa kläder. så in for jag i den trånga skåpbilen för att prova kläderna. Klänningen var jätte fin men var lite väl tajt om min icke så smickrande mage, mannen som sålde kläderna tyckte dock att det var jätte fint då han älskade s tora magar.. sen hände det.. som alltid annars, jag står o bytar om och e naken upptill när dörren slås uppp , där står anton med en försäljare som råstirrar.l. han stirrar på mig ... säger>:

"Gud vad du är vacker, jag älskar tjocka kvinnor"!

Jag valde att inte prova mer kläder..

Jag skulle egentligen få klänningen, tunikan och tröjan för 250kr men "chefen" blev sur över att hans anställd raggat på mig så jag fick s traffet genom att betala 290kr, trots allt billigt för tre plagg..

Historien slutar dock inte här utan  han fortsätter ställa den ena frågan efter den andra, visar sms från tjejer som skrivit till honom och jag försöker få han att förstå att jag vill gå hem utan att vara oartig, detta utan resultat dock.
"Du e inte svensk va?" fortsätter han och jag berättar att jag kommer ifrån Ungern.. detta är han impad på¨och svarar att det märks..  sedan fortsätter han, "jag fattar inte hur en vacker tjej som dig är singel"

"eh jag har kille" utbrister jag.. då inser han att det är lönlöst och utbrister:

"ja men har du en lika vacker ungersk kompis som dig som e lika tjock be henne ringa mig"

hahaha

jag dööörrr.

jag var måttlig road när jag kom  hem, stod o svår ute vid garaget över allt som hänt o att jag inte hittar nycklen då vänder jag mig om och det står två små flickor bakom mig.. opps jag har precis lärt dem diverse svordommar som finns "GRATTIS"

de ville sälja jultidningar.
efter dessa incidenter så har jag haft en ganska lugn kväll.. i morgon blir det nåmligen plugg igen och sen ska vi ha picnic i skogen :)





*trumvirvel please*

Jonas släng dig i väggen med dina dummis komentarer som *nu ska vi gå o äta frukost.. utom Flóra då för hon e ju den enda som blir sjuk av att äta" :)
I dag nämligen, mina damer och herrar, har jag ätit frukost och detta UTAN att bli sjuk, Hoppas det håller i sig, läkaren har ju sagt att jag måste äta mer, för jag äter för litet, då ställer sig kroppen in på svält, o då lägger jag på i vikt de få gånger jag äter. SÅ idag känner jag mig som en gris, har ätit mega mycket:

frukost: två smörgåsar med ett glas oboy (gillar inte så mkt mejeriprodukter, framförallt inte mjölk så jag måste dricka det ibland pga kalciumbrist)
en ungersk paprika

Lunch: sallad med dressing och bröd

Kvällsmat:  bondás kenyer (stekt bröd med ägg) och en ungersk paprika och en lök

kan inte fatta att det skas vara så bra att äta så här mkt så det är bäst av läkarne att han har rätt.

har börjat kombinera detta med viss vardagsträning, cyklar dagligen 30 -1 h om dagen och 30 -1 timmes powerwalk och såklart mina 100 situps om dagen.l Dessa kommer jag dokc inte göra idag för jag har sån jävla migrän

Och den kom inte mer passande, men jag förstår orsakerna, har varit tufft nu pga olika saker, dessutom så är det en del i skolan, och jag behövde verkligen plugga idag men men hoppas på att det är bättre till i morgon.

Just nu har vi börjat läsa om Judendomen, jag tycker det är jätte spännande för trots att jag har vänner som är av judisk tro så är det aldrig nåt jag har studerat nåt nämnvärt. Jag blev dock jätte förvånad över att det finns så många troende judar i sverige som inte vågar stå för sin tro pga förtryck o fördomar.

Jag måste säga att jag adlrig någonsin hört något nedsättande om Judar och då kommer jag ändå från UNGERN, ungern är inte direkt känt för att vara fördomsfria. och jag har bara hört ett judeskämt i hela mitt liv och det var det skämtet min föreläsare pratade om idag. Jag har insett att jag varit väldigt naiv på den frågan!

Nu har jag iallafall haft mina två föreläsningar denna v eckan så nu är jag "ledig" förutom att jag msåte läsa klart en mega tjock bok på engelska och skriva sammanfattningar och reflektioner kring föreläsningar, böcker och artiklar, så ja g har n känsla av att jag kommer få sitta o plugga hela veckan ändå
Det positiva är dock att det är jätte spännande och jag gillar det verkligen.

Hoppas nu att jag kommer var abättre på att uppdatera, jag vet jag varit dålig!

ps. det är bevisat, katter gilllar inte simma, anton ville bada med Misse idag......... hon var INTE lycklig :) .d.s


RSS 2.0