Dagisbarn igen :)

image147Jag och Anton på väg till förskolan, jag ser lite lätt ondskefull ut, men ingen fara.. jag bits bara lite :)


Igår var jag på dagis :) Nämligen så att jag var och hälsade på Anton, var jätte kul att få inblick i hans dag. I början så tänkte han mkt på att jag var där så han satt mer eller mindre hela tiden i mitt knä men så fort vi kom ut beodrade han mig att sitta på en bänk o titta på när han lekte med sina kompisar haha. Då kom en liten flicka o tog tag i mig, tyckte jag skulle vara med på mamma, pappa, barn. Hon var mamman och hon är fem år, pappan var tre år.. gissa vem som var barnet? hahaha JAG!!!
Jag och Anton tackade hejdå vid halv ett och mötte Carro. Vi köpte lite glass och fortsatte leka vid lekplatsen. Som vanligt lika trevligt att vara barn på nytt :)
Sedan gick vi och käkade på MAMA ROSA såklart möttes jag av en skrikande chef "GITTARR GATAN 99, ÄR DET DU? DET VAR LÄNGE SEDAN" (min gamla adress). Pinsamt värre.
image145image146
PÅ vägen hem gick vi förbi den relativt nya butiken på KRP där vi fick med oss en del onödiga saker, :)
Idag har jag och Anton spenderat hela dagen ute, skulle ha picnic på stranden med bad men jag har fortfarande migrän, fjärde dagen nu suck..

Final Countdown...

Nu är hemtentamen och Observation lämnad till lärare och skickad till studiegrupp.Nu är det inte mycket kvar:

Måndag:  Tenta

Onsdag: Opponering (med ev. komplettering

SLUUUUUTTTTTTT!!!!
Skönt med lite ledighet!!!!

image144

Mamma eller papegoja??

Seriöst jag kan bli så trött på mamma, hon kan inte säga en sak utan måste repetera sig tills man blir förbannad och smäller igen luren.

Flóra: Kan du gå in på datorn, jag ska visa en grej.

Mamma: Nej, jag är trött.

Mamma: Jag är så trött så trött

Mamma: Nej det gör jag inte, jag är så trött så trött

Mamma: Nej det gör jag bara inte jag är så trött

suck!! Räcker bara inte ett nej?

Lektajm i Knivparken!!!

Det är bra att ha barnasinnet kvar :) framförallt för mig och Carro men jag tror också att Anton uppskattade dagen hihi..

image136det var svårare än vad man trodde att hålla sig fast hahah. jävlar vad illa man mådde efteråt..

image137skräckblandad förtjusning över att hänga i luften så där hahaha

image138Anton ville vara me
image139Carro verkar gilla att ha nåt hårt och långt mellan bena : )

image140vad ska man säga
image141Vi smaskade på godis med, inte helt fel :)
image142måste man så måste man

image143Packar ihop för att gå hem :)

mysteriet med den håriga armhålan...

.. vem äger denna håriga armhåla? hihi

image135

Veckan som gått...

Sitter just nu och lyssnar på Ungersk smörmusik och försöker plugga. Går ganska bra men är så skoltrött så det inte är klokt. Är i allafall snart färdig med hemtentamen. "Bara" läroplanen och inledning kvar. Sen har vi en genusredovisning som jag måste ta tag i och en tenta. Ser inte alls fram emot det. Men sen är det typ slut, förutom opponeringar med säkerligen kompletteringar m.m.Veckan som gått har varit bra trots allt. Ett plus för det fina vägen. MÅndagen var lugn, typ bara plugg och den dagliga promenaden. Men tisdagen var jag ledig ifrån skolan så jag hade mys med familjen. Var nere vid stranden och softade i trädgården och en massa trädgård jobb. Pratade med mamma i telefonen och var jätte dålig bronkit och annat smått och gott. Och då plötsligt hörde jag hennes brytning som andra hör men jag sällan hör. Förstår inte för jag tänker inte på att hon bryter men nu blev detså tydligt när hon var sjuk. Inget illa menat mot mammas brytning men hon är så jävla rolig för hon vägrar erkänna att hon har en brytning. Vore passande med en liten ordlista:

Om mamma säger: betyder det :

dildo = dingo

kjalsonger= leggings


osv hihih

Mamma har dessutom varit i Sthlm och träffat Maud Olofsson. Hon är ambassadör utsedd av regeringen för att vara gott föredöme för kvinnor som vill skapa en karriär. Jag är så stolt över henne

image122
I tisdags var jag dessutom med Carro i stan och shoppade, blev inte mycket men jag köpte grejer så jag kan göra studsbollar med barnen på praktiken, solglasögon, klämma till håret m.m. Som avslut käkade vi baguette :)
På Torsdagen och Fredagen var jag på praktik. Lika roligt som vanligt. Jag har skrivit en saga till barnen som jag redovisade på Fredagen. Det var en saga som de fick vara med i. Jag var orolig hur det skulle gå men det var nog den bästa lektionen jag planerat hitentills. FIck bra beröm av min handledare. Dessutom hade vi besök av de nya sexåringarna. En sexåring var hur rolig som helst:

6åringen: Vill du bli en häxa?

Jag: Vad menar du?

6åringen: Ja du har ju lång näsa, häxor har ju långa näsor, trodde du ville bli häxa.

Jag: hehe Nej jag vill inte bli en häxa, jag är en ungrare

hihihih

På måndag ska jag föresten baka med dem på morgonen, chokladbollar närmare bestämt. Med inriktning på lite matte i baket. Sedan ska jag ha en svenska lektion i repris med dem som de uppskattade sen förra praktiken. Jag tar med en korg och fy ller med olika leksaksdjur och ett skynke över. Sen får var o en ta upp ett djur och tala om vad det är för djur, hur man ljudar det o skriver osv. PÅ tisdag ska de få göra egna studsbollar och sen ska vi på eftermiddagen ha en kort dansstund, taktilmassage och sedan avsluta med lite värderignsövningar. I Torsdags så provade jag även den nya libanesiska resturangen på Norrstrands,sjukt god mat och sen fick man choklad efter måltiden. De tog jag hem och bjöd Anton och hans kompis Lukas på, det var tacksamt :)image123image124

I Fredags åkte jag efter praktiken ner till stan där jag mötte först Carro och sen Mike och Anton. Jag hämtade ut tärnklänningarna, äntligen. image125så här ser de ut. Sen gick vi till H&M där jag köpte en plånbok, loreal mascara image126och fondation image127(true match minerals). Jag köpte även läppglans. Sen stack vi inom Gina och köpte två kläningar, tubklänningar närmare bestämt i rött och en i svart. Skit fina och dessutom billiga. Trots det är jag fattig nu. VI avslutade dagen med glass och baguette. Mike passade på att byta skorna han fått av mig med. Pinsamt värre hade jag köpt två storlekar för små.. (gick efter exets storlek, inte poppis): Jag köpte även massa presenter till min handledare och till Antons förskolelärare för hon ska sluta. Det blev spagrejer, och alldeles för dyrt blev det också.. :(
NÄr vi kom hem så gick vi ut på promenad, jätte mysigt. passade på att gå inom ko hagen då de har kalvar där.Det var lite läskigt när de skulle slicka över allt och omrigade än. Jäklar vad de har sträva tungor, gjorde ju nästan ont. Sen skulle de följa mig hela vägen hem och kela med mig. Anton tyckte det var skitskoj, Ior höllllll på att skita ner sig, jag har aldrig seytt han så rädd. haha . På kvällen hade vi myskväll framför tvn.

Idag har jag och Anton och Ior varit på stranden och badat. VI träffade en annan familj så Anton lekte för fullt med deras pojkar. Mike var i stan o köpte morsdag present till mig :) ja det är ju egentligen från anton men men hihi
Tog även ett par bilder på Anton i hans rum. Så får ni se hur mkt jobb det är på hans lilla rum, stackars Anton :(

image128(det var städat två timmar tidigare hehe)

image129Anton uppe i sin loftsäng

image130image131Anton åker rutchbana. PÅ bilden kan man se hur han rivit av den fula tapeten. Därav min oro att fixa hans rum egentligen.

image132image134Anton i sin myshörna under sängen :)

image133

städ, städ och städ....

Ännu en gång ser min sons rum ut som ett krig, jag fattar inte vad han gör.? Och när man ber han städa så tar han två grejer och säger... "orkar inte mer". Har verkligen försökt alla pedagogiska och icke pedagogiska knep.. men ack nej, inget funkar...Om det är någon som har ett förslag så säg gärna till :).. Som det är nu så storstädas hans rum dagligen och han är lika stökig i alla andra rum.. känns som ett evighets arbete.. har länge funderat på att renovera hans tråkiga rum men frågan är om det är värt pengarna. Är jätte orolig att han ska förstöra det igen.
Jag tänkte måla en vägg i blått och resten vitt samt hans gaderobsdörr i sån där tavelfärg så han kan rita på den. PÅ den blå väggen tänkte jag måla "blixten Macqueen" ifrån filmen cars/bilar.. hans favorit. Eftersom jag inte är nån vidare konstnär så kör jag nog med overhead o skissa hehe..image115
Hela dagen har varit en städardag, eftersom det har SNÖAT!! Helt sjukt, förra helgen var det jätte soligt och varmt och denna helgen snöigt, vadå bakslag med besked?? Dessutom har killen jobbat så det har inte varit så vidare rolig helg.. MEn nu på kvällen invigde vi korgen med ostar och salami och vin som vi fått på festen. SKit gott var det.. men mögelosten kan Mike behålla själv :)

Tog tyvärr inte bild på korgen men riktigt trevligt innehåll var det, ostar som sagt och salami, kex och gyere bisquit eller hur det stavas, choklad, praliner, vin, marmelad etc..
underbart!! image116(såg ut ngt som de här)

MÅste påpeka att jag älskade alla andra presnter vi fick också, och bäst var att ingen var den andra lik. FIck förvaringskorgar som var jätte fina av Maria och Niklas, Emmy och Karl gav en jätte fin skål från kosta bodaimage117det var väldigt lik den blåa du ser på bilden.. Av Erik och Josefin fick vi ett helt set Martiniglas och en shaker. image118image119 Av Anita och Jonas fick vi en praktisk förvaringskorg fylld med presenter till Anton och spagrejer till mig och Mike, vinflaska, receptböcker m.m Jätte fint var det.
Vi var som sagt nöjda med alla presenter!!

image120image121Såna här var det, så nu har vi en limegrön och en blå :) väldigt praktiska och är töjbara som ses på bild, de tål frost och värme. De kan användas till allt möjligt, från förvaring till tvättkorger eller till att hälla vatten, jord , stenar osv.. Kan jag väl rekomendera...

Min långa frånvaro..

.. beror helt enkel på att jag haft otroligt mkt att göra. Plugg, barn, hus osv. Tar på krafterna... Killen har ju fyllt 30år också så de firade vi med en lagom stor fest med grillning. Anita och Jonas kom hit och var med så det var jätte kul. Dagen efter så var kille så bakis att han sov till 18.00 hehe... men jag var ganska pigg, vaknade halv nio och städade och sen drog jag, Anita och Jonas och köpte lite bakelser och gick på stan. Sedan hade vi picnic på stranden.. var väldigt mysigt i det härliga vädret.
De stack på kvällen och två timmar senare kom Antons morfar så det var lite stressigt.. det var trevligt men som vanligt mkt gräl. Han köpte i allafall två fina skor till mig och ett par sandaler till Anton och skor till killen. Sen köpte han jätte fina väskor till mg.. jag är hel nöjd :)

Tänkte lägga upp lite bilder från helgen.. det märks att vi var fulla för jävlar vad skumma vi såg ut på vissa bilder hahah.. men kul hade vi :)

image87Per,Killen och Erikimage88Martin ser livsfarlig ut hahah

image89
image90Anita och Jonas
image91Per, Mike, Josse och Erik
image92brasan
image93Erik och Josefin ser så fina ut.. mysig bild

image95friends..
image94Mike och Tobias
image96Tobias pussar Martin :)
image97Min älskling.. så fin
image98Erik
image99Killarna sjunger för Mike, per ser vädligt högtidlig ur haha
image100sjunger fortfarande hehe
image102Jonas kör bil
image101




image103eh ja Anita gör nåt hihi
image104kislany es büdöske
image105Annie
image106Jonasimage107Anita och JOnasimage108Picnic på stranden där hemma
image110ja man ser inte så mkt.. tack och lov


image109utsikten hemma vid oss..

image112kanske inte en av Antons bästa bilder men rolig blev den

image113Det stod "Välkommen Morfar.. men det försvann efter antons lekande

image111Morfar
image114mee

Hade varit inne på denna sidan förr..

.. men det var inte förrän jag snubblade in på TUmadres sida som jag kom på att jag kunde lägga ut det här.. skit roligt är det, frågan är om det stämmer.. tydligen väldigt feminima killar i mitt hushåll hhahaha

ser ni likheterna? hahahah

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Celebs


Jag är lik Beonyce. det tackar man inte nej till även om jag inte håller me hehe

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Celebs


Han är 4% mer lik sin pappa.. inte direkt oväntat

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Celebs - Collage - Morph


Min son är lik Mandy Moore.. hmmmm

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Kändis


Tävling!!! Vinn en make-over!!!!!!!!!!!

Fler och fler lägger upp bilder i sina bloggar och frågar vilken bild som är finast på dem. Jag kan ju inte vara sämre så även jag lägger upp bilder på mig. Säg vilken bild  som är finast och ni kan vinna en  gratis make-up av ingen mindre än han som gjorde min make over.....

image85Här är den nya  looken, "mami white trash"
Håret: insmörjd i hudlotion för att få de rätta wet looken
Smink: mascaran ska synas tydligt i år, som ni ser markerar den ansiktet på ett fantastiskt sätt
Läpparna: ska synas, gärna över läppkonturerna.



image86 och här har vi den duktiga sminkören själv!! :)

SÅ tävla ni med och vinn en fatastisk make-over :)



LOL

fullt upp..

. kommer de vara den närmaste tiden. Var med Anton i helgen på Lantmännen, han fick rida häst och hälsa på alla djuren, så passade vi på att köpa lite grejer till katten. Anton var helnöjd och köpte kattleksaker för sina pengar hihi..
resten gav han till hemlösa djur, detta tyckte mamam var så duktigt att hon såklart bjöd på glass :) '

image79image80Det vi köpt är alltså en kattlåda för katten att bajsa i, detta tycker Anton är jätte kul att säga hehe o såklart en skrapa till det, leksakerna var de anton köpte o så köpte vi halsband o typ kattlådedeo, det ska som sagt lukta gott (hur gott det nu kan lukta med bajsdoft sprayat med doftspray). För er som inte förstått ska vi alltså skaffa katt :) Har tyvärr ingen bild på datorn, bara på mobilen. :(

Idag så har jag haft tenta, vilket gick mindre bra, o sen har vi grejat en del i trädgården. Killen har klippt gräset och jag har räfsat och plockat mossa. Jag kände mig som barn på nytt, gick runt o busade med Anton och Ior i trädgården, var väldigt roligt faktiskt.

image81image83image84killen jobbar för fullt :)image82Dessutom är jag klar med observation (bara slutord kvar) så den ska skickas, och färdig med den mesta planeringen till praktiken. På onsdag fyller mike 30år så imorgon får vi besök av hans mamma och syrra o hennes kille. Då jag e massör tänkte jag köpa lite grejer och ha massage kväll för honom, dessutom ska han få 10 000kr till körkort o få se vad mer jag ger han. (om någon undrar över mina generösa presenter när jag är fattig present beror det på att killen betalar det mesta så han förtjänar det) , Jag har dessutom ordnat en fest till han på Lördagen med grillning. Som sagt kommer Jonas och Anita också så det ska bli kul och sen kommer FOlke på sö ndag..

ha det så bra därute i det vackra vädret (trots skit allergin)

Min älskling

image73image74image75image77image78

ooppss...

hittar inte bankdosan, varken min eller killens och vi har inte betalt räkningarna än.. *Panik*. Det enda positiva med det är att man blir tvungen att städa så nu ser det bara ut som en orkan har röjt igenom hela hemmet :)
Det var så pinsamt för grannen kom över för första gången och jag har värsta tvättdagen så det hängde lakan över dörrar och var kläder över allt hehe, plus att det såg ut som f'n.. otroligt ostädat.
Jag börjar få panik över hemmet.. måste få bort svärmors grejer, men det sker ju aldrig, sen vill jag måla om osv. köpa nya möbler och så.. gahh.. Men så är det när man har en lat pojkvän och man måste göra allt själv.. suck
Plus att under den korta tid jag suttit här har Anton rivit ner det jag städat upp.. vadå känna sig motarbetad? hehe..
Har iallafall kommit igång att göra mina 100 situps om dagen.. funkar bra men så har jag bara hållt på i en vecka nu hihi.. Förr var jag jätte duktig och alltid gjorde mina övningar, men då var man ju vältränad också..

Bäst jag slutar innan Anton slagit i sönder alla grejer. hehe



vet inte om det beror på att jag e full..

.. men insåg precis att de dansar aspinsamt på låten jag la upp innan haha.. den där viet låten hihihihi... jag dör, skäms åt deras vägnar..

åhh jag hitta, denna låten ger minnen.. Love!!!


Varit på mitt första valborgsfirande..

image70.. var inte så där jätte kul men jag var glad åt Antons vägnar :) Det var en kör och folkdans men jag och Anton höll mest till i Alster Cafét som är väldigt gammalt och vackert. Sedan var vi såklart en hel del nere i vattnet där Anton lekte med de andra barnen och kastade sten, blev lite missförstånd när jag skällde på Anton.. så kul.. -Nej Anton lägg ner den stenen NUUU!! Anton klättra inte ute ivattnet!!! (ett helt gäng killar vänder sig om , framförallt en stor kille, inser snart att han också heter Anton) - Nej, LILLA Anton, gör inte så, förtydligar jag det. Då tittar en liten pojke konstigt på mig,inser snart att även han heter Anton.. hahahaha Sen gick alla barnen runt o kallade Anton för Lilla lill Anton :) Brasan var en stor besvikelse för mig, det var ingen brasa.. snarare ett svart moln som jagade alla barnen. De som tidigare varit tuffa och smugit sig närmare o närmare fram, sprang och skrek som ja jag vet inte vad. Trodde de skulle kissa på sig hihih.. Höjdpunkten på kvällen hahahaha. Vi drog hem vid nio för Anton var så tråkig och då möter vi grannarna, så vi gick ner igen och lät barnen få leka och vi pratade, sedan gick vi hem till dem o snackade. Så kvällen slutade riktigt trevligt :) NÄr vi kom hem satt jag och Anton och käkade grill mat och kollade på film hihi.. så Anton var uppe bra länge.. Men han var nöjd!!!image71

Burning Spear


Zakaria - en av artisterna som kommer spelas på lektionen


Linda Bentzing, Charlotte Perelli....

... kanske inte den musiken jag brukar normalt lyssna på, men det är för barnens skull :) Sitter och planerar ett gymnastik pass och tänkte först ha ett Judopass med dem, men kom på att vissa föräldrar ej skulle uppskatta att deras barn blir utsatta för Judons farliga värld hihihi.. Så nu har jag en ny infallsvinkel, på en väldigt annorlunda gymnastikpass.. Här skall det dansas, det ska dansas till all möjlig musik. Förutom de jag nämt ovan så ska de få lyssna på Gumi maci, Pimpinkin, (ungerska låtar) crazy frog, Zakaria (kurdisk artist), en shota i från Albanien/kosova, buju banton, bob marley och burning spear (reaggie), Shaggy (Dancehall), klassisk musik, indonesisk musik, kinesisk och sist men inte minst Shakira. Dvs, en salig blandning av musik ifrån olika delar av världen. Har insett att barnen behöver möta annorlunda musik och kulturer. Sen ska vi dansa som galningar. Men vi ska även få uttrycka känslor, till lugna låtar, dansar vi ledsamt, sen dansar vi glatt till glada danser, vi ska vara arga osv osv. Får se vad de tycker om det :)


Har även planerat en lektion med värderingsövningar och som avslut ska de få tala om vad de är bra på, sen ska alla andra säga något som den personen är bra på. :)

image68Burning Spear - en av        de  främsta.

image69

RSS 2.0