Hela familjen provar ridning :)


Lite bilder från helgen..

trött,. sliten, full o glad :) 04,22 midsommar..

Bröllop fortsättning...

Jag kommer även att köpa lite amdra grejer som snygga engångs kameror så gästerna kan ta bilder. Vi kommer ha fotograf under vigseln samt ha poträttfotografering med tärnor och bestman men ingen proffs fotograf under festen så det kanske är en rolig grej.
kameran kostar 3 dollar stycket, på bilden finns även bröllopsbubblor, garanterad att inte lämna några fula märken på klänning eller så. De finns i olika utföranden, just denna med hjärtan kostar endast 5,24 dollar men då får du 24stycken.
PÅ bilden finns även personliga servetter, vi har redan köpt våra, de är champangefärgade med guldtext och det står v årt namn, datum samt två ringar som sitter fast i varandra.

Jag har även köpt stolsöverdrag sen innan men tänkte sy upp de resterande,såg dock att de var så billiga på denna sidan att jag vill satsa på det istället samt att jag köper banden här också. Stolsöverdragen kostar 4 dollar stycket och banden som man tar runt om kostar 1,99 dollar per band runt stol.

 

Vi ska dock ha cappucino färgade band och de ska ej vara organza utan satin .De med organza tycker jag iofs är snyggare och dessutom billigare men killen vann den striden hihi

Vi har desesutom fått ett prisförslag för våra egen designade ringar det kommer hamna på ca 17 000 kr och då endast med en diamant (0,15ct).
Mycket att tänka på.

Jag har även funderat på att låna svärmors "gamla mjölkflaskor" rengöra dem och ha vin i dem , sedan ska jag göra en ettikett med vårat monogram på och sätta på framsidan. På den här sidan får man råd hur man kan göra:

http://www.monogramsidan.se/cgi-bin/homepage/sw/Ideas/Labels

 (bild är taget i från länkens hemsida (monogramsidan)

Bröllop!

Bröllopet närmar sig med snabba steg. Helt ofattbart. Skrev under hindersprövningen och byte av efternamn igår. Kan inte förstå, jag har aldrig haft problem med att byta efternamn men det kändes så konstigt att byta namn, Nu ska jag och Anton inte ha vårt namn längre utan bli en del av killen , vilket inte är fel men det känns nästan som att ens identitet raderas. Jag håller även på att sy organza påsar som jag ska lägga ris och konfetti i ( ris som inte skadar fåglarna). Sen har jag även bokat hotell. Natten mellan Torsdagen och Fredagen kommer jag och tärnorna sova där, sista kvällen med tjejgänget innan jag är gift, killarna får hålla till i en lght vilket de tycker är tämligen orättvist men som jag sa till dem, vi har inte råd med två hotellrum och vi tjejer ska springa runt bröllopsdagen och fixa grejer så det är inte mer än rätt :)

Jag kommer även beställa lite grejer från en amerikansk bröllopssida, de har fått bra omdömen av andra brudar som handlat där.



 Bilden visar olika favorsboxar ifrån den amerikanska sidan, jag tror jag kommer beställa den i mitten, dvs den hel bruna, den kostar 34,99 dollar och då får man 100st dock utan band, antingen kommer jag välja det rosa bandet som syns på bilden eller dem banden som du ser högst upp till höger, det är band med personliga tryck, dvs mitt och killens namn och datum.  I dem kommer jag lägga små chokladpraliner med vårat monogram på (M *hjärta* F)

Alternativt kommer jag köpa små gåvor som de har i färdiga förpackningar. Det finns bottlestoppers i olika utföranden och mått i hjärtform samt bakformar som hjärtan förpackade i en söt liten påse

Botllestopper. 1,35 dollar
Mått: 1,39dollar samt  hjärtformar: 1,09 dollar



bloggstrul och dyra resor!!

Igår skrev jag värsta inlägget ang. bröllopet, satt i en timme och sen var allt borta, det lades inte upp på sidan och bara försvann. skit irriterande så nu försöker jag igen.

Har dessutom bokat biljetter till mig och Anton nu, gick riktigt dåliga tider så det fick bli buss, så nu ska jag och anton sitta fyra timmar på en jävla buss, Anton kommer inte palla det.. Tänkte iallafall göra en liten matsäck till honom och ta med lite leksaker och köpa en tidning, förhoppningsvis så blir han sysselsatt. Biljetterna blev jätte dyra för både jag och Anton räknas som barn/ungdomar och åker för samma pris. Låter lite konstigt att både mamma och son åker på barn biljett hehe.

Tänkte lägga i matsäcken
1. gundelpalacinta (en viss sorts pannkaka
2. frukt
3. mackor


Tror han blir nöjd.
Vi åker på Tisdag till GBG och stannar där tills på Onsdag då träffar jag min brossa och han kör ner oss till Skåneland :)
Redan på Onsdag blir det fullt upp, ska träffa fotografen, konditorn, Anita och Jonas, Charlotta, Martin och Theo och om jag hinner så tittar jag in till mina föräldrar. Förhoppningsvis hinner vi träffas nån timme när jag är där nere men inte säkert.

Flygande mattor här hemma?

Jag håller på att dona och fixa till lite här hemma och satte upp en "matta" som mitt ex, bror har handsytt till mig. Anton tittar på den med stora ögon och frågar: "mamma är det en flygande matta?"
:) Tror han tittat för mkt på Alladin!! :)

Bröllop!!!


Ringen jag vill ha :) Kostar nästan 11 000kr där jag vill ha den, men finns att hitta i internet butiken för nästa halva priset. Det är en Schalins.

Brunt album från Lagerhus: 169kr, den ska jag

Någon som handlar på Ebay?

Jag funderar på att börja handla på ebay men har typ noll koll. .någon som brukar handla på Ebay? Kan det skickas till Sverige, är det dyrt osv.. Har verkligen ingen koll.
tacksam för hjälp :)

Bröllopet närmar sig

Nu har jag fixat hindersprövningen, eller ja jag har ringt så de ska skicka papperna till mig tillsammans med byte av efternamn .Vi kan inte bestämma oss om vi vill ha ett helt nytt efternamn eller om vi ska ta ett av killens efternamn. Jag kom på LOVESTRAND som efternamn  (love =kärlek och strand eftersom vi gifter oss på stranden) Mike tyckte det var en gullig tanke men vägrar heta något sådant fult hihi så jag letar vidare.
Har fixat lite med bröllopstårtan med och weddingflavors. Som det ser ut nu så kommer bröllopstårtan bli en chokladtårta som e uppbyggd i tre våningar, på toppen är ett brudpar och brudens slöja slingrar sig ner över hela tårtan plus att där är lite mönster och dekoration. Mycket vackert. Sedan kommer Istvan och Etel baka en till två tårtor, De är super duktiga. Det kommer iallfall bli gestenye tårta (kastanje). Skit gott, min favvo. Jag pratade också med fotografen så vi ska träffas och diskutera upplägg när jag kommer ner. Ska även ringa vigselförättaren .
Til weddingsfavors så tänkte jag delvis ge varje person en tändsticksask med vårat monogram på (många rökare på festen) men sen är jag osäker, antingen ska jag göra askar och lägga hemma gjorda praliner i dem. En choklad där det står M på (Mike) en pralin formad som ett hjärta och sen F på nästa pralin som i Flóra. Alt. blir det goodiebags med "nadamad" (nattmatt) och annat smått och gått. Kan ju säga att ekenomin påverkar mitt val, börjar bli väldigt dyrt.
jag är inte direkt känd för att rita men jag har skissat lite av grejerna eftersom jag inte har bild på det :) får väl se om det går att luska ut vad jag har försökt rita : )

gårdagens utflykt!!

Gårdagen blev inte alls som den skulle men det slutade rätt bra trots allt.  Först så skulle vi ta båtbussen till Mariebergsskogen och käka på glasseriet och kolla runt. Men båtarna blev inställda pga blåsigt väder, så det sket sig. Sen när vi kom till Mariebergsskogen så var det stängt på glasseriet .. så typiskt. Trots det hade vi ganska trevligt. Var o kolla på alla djuren, griskultingar och små killingar, jätte söta. Sen avslutade vi med en fika i kiosken och lek.


Anton var helnöjd på pappas axlar och han var skitsur när vi skulle hem :)


mysdag med Anton

Var iväg med Anton hela dagen, var och lämnade observation, handlade, hälsade på farmor och Majbritt och kollade Mariannes nya lägenhet. Sen lektes det lite på lekplatsen. Kom hem vid fem men har varit över hos grannen o druckit vin och snackat  :)
Gött med Grannar som jobbar på systemet plus att de är trevliga med :)

Uppdatering av Skånebesök..

Har ingen aning hur jag ska hinna med allt. På kort tid ska jag hinna träffa en massa människor och planera inför bröllop: MÅste nog försöka stanna längre på nåt sätt.
Som det ser ut nu.. vilket kan förändras ska jag och Anton först åka till Göteborg och träffa Adela/kathy. Vi ska stanna över natten och sedan shopping dagen efter.
På eftermiddagen när Fredrik slutat jobbet så kommer han och hämtar mig i stan och vi drar ner till skåne. Sen sker allt i en jävla fart, ska hinna träffa vänner, anton ska få sin utlovade motorcykeltur, träffa vigselförättare, fotograf, besöka tasty house och spaet, Ska försöka hinna träffa mina föräldrar med men tror inte det hinner.
Sen på fredag så slutar Jonas tolv och Anita tre så då ska allt vara packad och färdigt och vi och Daniel drar till Borås för att träffa Christian och Maria och deras barn . Få se om man hinner med en tur till djurparken.På Lördag morgon så drar vi inte till GBG och möter upp Adela och Emelie och ev. några mer. kommer kanske ett gäng ifrån Ängelholm me så ska vi ha en heldag och helkväll på Liseberg. Ska bli skit skoj. Sen måste jag nog dra hem, vi får se om jag följer med ner till Skåne igen : )

Min lilla son..

Var och simmade idag som vanligt, tänkte att jag skulle träna hårt men så blev det inte riktigt. Jag vänder mig om för att se vad min son gör och ser att han är totalt nedblodad. Killen berättade att Anton trillat och slog i huvudet. Tack och lov var det typ 99% vatten och resten blod, men det såg verkligen hemskt ut när han var så där nedblodad. forsade blod genom huvudet ner över ansiktet o kroppen. Jag såg nog rätt förskräckt ut för Anton tittade på mig lite fundersam och sa "vad är det mamma?"

Såg alltså värre ut än vad det var. Han sa att det gjorde lite ont men inte mkt och när jag rengjorde så såg jag att det inte var någon fara. Men fy vad rädd jag var...

Fest..

Var på fest igår och kom hem vid halv fyra, var skit sliten idag men han med en del trots allt. Avslutade kvällen med den vanliga kvällsdoppet. Har börjat bli riktigt duktig.. simmar mkt varje kväll för att få lite träning, kallt men gött som fan :)
Sker lite uppdatering senare, e sååå trött...

Opponering!!

Jag är så jävla glad. Jag har gjort ett fruktansvärt dåligt arbete, la ner typ 30 minuter på det orkade liksom inte. Förväntade mig att jag var tvungen att komplettera som fan. Men inte då!! JO jag fick komplettera men det var mest formella saker som att flytta upp syfte till inledning och sånt och utveckla mig lite på slutsats.

Känns så gött.. så det är fixat nu så nu kan jag lägga det bakom mig :)

Skåne here we come!!!!

                                      

Klockrent!!!

Älskar dig kislany men ibland är du för rolig :)

Kis lány: Hur gammal är ''''''''' om två år?

Jag: Ja han måste ju vara 22år så då borde han vara 24år då

Kis lány: Jaha men då måste det innebära att jag är 28år om två år?

Jag: Vadå måste du räkna ut '''''' ålder om två år för att veta din egen ålder om två år, det är ju bara att plussa två år på din ålder?

Kis lány: jaha, ja visst ja




Samtal mellan min kompis och en bekant till mig:

Mia: Vad gör du?

Tjejen: Jag har exet över

Mia: Men hade ni inte gjort slut?

Tjejen: Jo men jag behövde byta glödlampa


hahah klockrent! Det är vad de är bra till LOL

slit, plugg och bad..

Har varit en mysig vecka, igår jobbade jag röven av mig i trädgården och huset, har rensat rabatterna, krattat och hållt på, vi har lagt plattor osv. Dessutom så storstädade jag hela huset och rensade bort lite av svärmors grejer. Kändes så skönt när det blev färdigt. Trots det är det mycket kvar på huset men skammen den som ger sig.
PÅ kvällen kom grannen över, ungarna lekte och vi drack öl och snackade. MKt trevligt.MEn bäst av allt var när vi gick ner på kvällen och badade. Kändes som ett bra avslut för dagen.. Jag tävlade med Ior och jag vann hihih..älskar vara i vatten, känns så levande och fri. Inte så konstigt att jag känner så när jag tävlingssimmat i så många år. Alla är dock chockade att jag överhuvudtaget badat. Jag badar aldrig i sverige pga att det är så kallt.. men man vänjer ju sig hihi..

                                     

Var med och tävla!


love ya all...

None

så jävla gött...

Mina Resultat  

Kursbenämning

Provbenämning

Datum

Provresultat

Betyg

HP
Språkets och lärandets värld
      
  Språkets och lärandets värld       15.0
 
Människans och vetenskapens värld
      
  Människans och vetenskapens värld       15.0
 
Temakurs: Människans kulturella och estetiska uttryck
      
  Människans kulturella och estetiska uttryck       15.0
 
Natur och hållbar utveckling
      
  Tema Människa och natur       15.0
 
X-Temakurs: Barn och ungdomar i samhället
      
  Barn och ungdomar i samhället       15.0
  Summa avklarade högskolepoäng: 75
  

De gröna monsterna

Man borde tycka att jag skulle vara hur lycklig som helst efter dagens bravader, trots det så sitter jag här om en sur bismak, bismak av livet. Jag vaknade av ett underbart väder, Anton hade vaknat jätte tidigt o satt o lyssna på reaggie så det var mkt trevligt att vakna till. Jag drog till skolan för att fixa tentan,  och på bussen jobbade busschaffören som är lite intresserad av mig så som vanligt fick jag en gratis resa,
Tentan gick hur bra som helst, fixade den så nu har jag läst 75högskolepoäng, gött : )
Jag kände mig så glad efteråt med värsta energin att jag valde att promenra hem. Alltså var dagen perfekt. Fortsatte dagen med grilning m,.m och det var då jag fick den där jävla känslan. För det första grillade vi de där jävla fläskfilérna i en timme och det enda det resulterade i var ett par svarta kolbitar med rosa insida, hm ngt är fel. NÄr jga satt där i godans ro, åt mina kolbitar, njöt av värmen och att vi har fått så fint, då kom dem.. de där gröna äckliga monsterna. De krälade överallt på bordet i rikting mot min mat. Direkt tappade jag apititen. Tände istället en cigg och njöt av vår mysiga soffgrupp ute på altanen tills jag insåg.. när jag fixerade blicken såg jag dessa gröna äckliga varelserna igen. Det fanns mängder av dem, krälandes över just den soffan jag satt i. Jag fick verkligen panik. Kanske skulle ni inte få panik men jag fick värsta panik. För er är det kanske bara några bladlöss, men för mig är det mer än så. Det förstörde totalt min dag.. Jag kanske inte passar i det här villa livet med hund och två barn. Inte om man får en massa jävla insekter på köpet.
Så jag sitter här än med min sura bismak av villalivet, illamående på högsta nivå.. och drömmer om storstadslivet igen..

(ps. är det någon som har några bra tips hur man får bort jävlarna, skriv!!!)


Migränen borta!!!

Äntligen är migränen borta, trodde aldrig den skulle försvinna. Så idag blir det tyvärr bara råpluggning till morgondagens tenta då jag inte har pluggat alls.
Gårdagen avslutades på ett mycket trevligt sätt. När killen kom hem från jobbet så gick vi ner till stranden och badade. Anton har fått en uppblåstbar lite båt som ser ut som blixten av Faster som han ville prova. Finns tyvärr ingen bild på den på nätet så jag får ta en bild när han åker i den själv. Det är en jätte liten båt men han får plats i den och han älskar den. Jag fck också ett ofrivilligt dopp i kläderna :) Både Anton och Ior var mega glada.
image148


När vi kom hem så stekte jag lite fläskfilé med ris och sataysås, skit gott, så gjorde jag min berömda ungerska paprikasalata, dvs. med paprika, lök, ättika, socker och salt. Blir liksom "Inlagd sallad" (heter det så). Var mkt gott som vanligt. Sen satt vi och kollade på Lejonkungen, den nya favoriten här :)

nu ska jag gå ut och plugga lite i det fina vädret : )

RSS 2.0